Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn,file

Páncélozott járműveket kap Ukrajna

2023.01.06
12:04
2023.01.06
12:09
Forrás
hirado.hu
Németország és az Egyesült Államok páncélozott személyszállító járműveket szállít Ukrajnának a háborúban elfoglalt védvonalak erősítésére.

Erről állapodott meg Olaf Scholz német kancellár és Joe Biden amerikai elnök csütörtök délutáni telefonos egyeztetésük során.

Scholz Marder típusú páncélozott szállítójárműveket ígért, emellett egy Patriot légvédelmi üteggel is támogatni kívánja az ukrán légvédelmet – számolt be a német RND sajtóhálózata csütörtök este.

Washington szintén régebbi fejlesztésű Bradley harckocsikat küldene Kijevnek. Az Egyesült Államok már korábban kilátásba helyezte, hogy Patriot légvédelmi rendszereket telepít Ukrajnába.

Emmanuel Macron elnök szerdán francia fejlesztésű könnyű harckocsikat ígért Ukrajnának.

Ukrajna
Oroszország
orosz-ukrán háború
páncélozott jármű
Németország
Amerikai Egyesült Államok
Olaf Scholz

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű