Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miami Herald/Al Diaz

Példátlan áradásokkal csaphat le a Dorian hurrikán az amerikai partokon

2019-09-05
07:43
Forrás
MTI
Várhatóan minden eddiginél nagyobb áradásokkal csap le a Dorian hurrikán csütörtökön az Egyesült Államok keleti partvidékére.

Bár az előrejelzések szerint a hurrikán a partoktól mintegy 100 kilométeres távolságban halad majd el, a miami székhelyű Országos Hurrikán Központ változatlanul arra hívta fel a viharzónában élők figyelmét, hogy Dorian életveszélyes. A szerdán ismét hármas fokozatúra erősödött hurrikán óránként 170-180 kilométeres széllökésekkel ostromolja az amerikai partokat, és két-három méter magasra korbácsolja fel az Atlanti-óceán hullámait. Rendkívül lassan - óránként 13 kilométeres sebességgel - halad Georgia államtól Virginia irányában. Dél-Karolinában és Észak-Karolinában a part menti területeken élőket evakuálásra szólították fel. Dél-Karolinában szerda délig mintegy 360 ezer ember hagyta el a tengerparti településeket.

Dorian
hurrikán
Amerikai Egyesült Államok

Most

22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.