Ugrás a tartalomra
Beteg a kórházban
Pixabay/illusztráció

Pestises betegeket kezelnek Pekingben

2019-11-14
08:38
2020-02-08
07:59
Forrás
MTI
A tüdőpestissel fertőzött két férfi közül az egyik állapota kritikus, de nem romlik, míg a másikuké stabil.

Orvosi megfigyelés alá helyezték mindazokat, akik közeli kapcsolatba kerültek a betegekkel, de egyelőre egyiküknél sem jelentkezett láz vagy egyéb kóros tünet. A Kínai Járványfelügyeleti- és Megelőzési Központ szerint a betegség terjedésének kockázata minimális, megtették a szükséges karanténintézkedéseket, alapos fertőtlenítést végeztek azokon a helyeken, ahol a két páciens tartózkodott, valamint fokozottan figyelik a lázas tünetektől szenvedő betegeket. Kínában legutóbb 2017-ben regisztráltak pestisfertőzést, mely halálos kimenetelű volt. A pestis tüdőt megfertőző változata többnyire légi úton terjed, cseppfertőzéssel, de ha idejében észlelik, antibiotikumokkal hatékonyan kezelhető.

Peking
pestis
Kína

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.