Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Hamed Sarfarazi

Pokolgépes támadás ért egy buszt Afganisztánban

2019-07-31
10:08
Forrás
magyar nemzet
Pokolgépes támadás ért szerdán egy civileket szállító autóbuszt Afganisztán nyugati részén, legkevesebb 34 ember meghalt. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is vannak.

A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma emelkedhet. A tartomány rendőrségi szóvivője úgy véli, hogy a robbanószerkezetet a biztonsági erőknek szánták. Egyelőre senki sem jelentkezett elkövetőként, de a hatóságok a tálibokat sejtik a támadás mögött.

A térségben aktív felkelők gyakran vesznek célba állami tisztségviselőket, pokolgépeiknek azonban sokszor civilek esnek áldozatul. 2019 első felében 1366 civil halt meg, és 2446 sebesült meg hasonló pokolgépes támadásban. 

pokolgép
Afganisztán

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.
13:02

Enyhítések Szerbiában

Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.