Ugrás a tartalomra

Porrá válnak a folyók Olaszországban

2022.07.01
08:20
Forrás
Pannon RTV
Rendkívüli helyzetet hirdettek a hőség és a szárazság miatt Olaszország egyes régióiban.

Milánóban leállították a szökőkutakat, a város polgármestere megtiltotta a kerti medencék töltését. A Milánóhoz közeli Maggiore-tó vízszintje három nap alatt egy méterrel csökkent.

A napokban több intézkedést is bevezettek a vízhasználat korlátozására vonatkozóan. Piemont régióban például már víztárolókat használnak, éjjelre pedig szüneteltetik a vízellátást. Több városban arra szólították fel a lakosokat, hogy csak ivásra és tisztálkodásra használják a vizet, öntözésre ne.

Olaszország északi része van a legnagyobb veszélyben, a szárazság miatt gyakoriak a tűzesetek. Az illetékesek azt mondták, nem kizárt, hogy országos szintű intézkedéseket vezetnek be a napközbeni ivóvízhasználatra vonatkozóan. Olaszországot már hónapok óta sújtja szárazság.

Olaszország
szárazság
tűzeset
ivóvíz

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.