Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Porrá válnak a folyók Olaszországban

2022.07.01
08:20
Forrás
Pannon RTV
Rendkívüli helyzetet hirdettek a hőség és a szárazság miatt Olaszország egyes régióiban.

Milánóban leállították a szökőkutakat, a város polgármestere megtiltotta a kerti medencék töltését. A Milánóhoz közeli Maggiore-tó vízszintje három nap alatt egy méterrel csökkent.

A napokban több intézkedést is bevezettek a vízhasználat korlátozására vonatkozóan. Piemont régióban például már víztárolókat használnak, éjjelre pedig szüneteltetik a vízellátást. Több városban arra szólították fel a lakosokat, hogy csak ivásra és tisztálkodásra használják a vizet, öntözésre ne.

Olaszország északi része van a legnagyobb veszélyben, a szárazság miatt gyakoriak a tűzesetek. Az illetékesek azt mondták, nem kizárt, hogy országos szintű intézkedéseket vezetnek be a napközbeni ivóvízhasználatra vonatkozóan. Olaszországot már hónapok óta sújtja szárazság.

Olaszország
szárazság
tűzeset
ivóvíz

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.
15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.