Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

„Precedens nélküli a kínai válságkezelés”

2020-03-27
10:41
2020-03-27
11:45
Forrás
Szerbiai RTV
A történelemben precedens nélküli a módszer, amellyel a kínaiak koronavírus okozta válságot kezelik - ezt nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Alekszandar Szemjenov.

Az orosz járványügyi szakember kétszer tartózkodott a távol-keleti országban a koronavírus-járvány ideje alatt. Kiemelte, Kínában 60 millió ember esetében rendeltek el szigorú karantént, az egész lakosság önfegyelmet tanúsított, és tiszteletben tartotta az intézkedéseket. Az emberek közti érintkezések teljes korlátozásával megmutatták, miként lehet sikeresen küzdeni a fertőzés ellen. A példájukat Dél-Korea is követte, és ott is hatásosnak bizonyult a kínai módszer. Spanyolország és Olaszország esetében az állam későn reagált, a határokat megkésve zárták le, sokáig tétováztak a szükséges lépések és a lakosság kényelmes életének megtartása között - fogalmazott Szemjenov.

A világon az összes elhunyt egyharmada Olaszországból való. Itáliában már 8200 az áldozatok száma.

fotó: Tanjug/Claudio Furlan/LaPresse

koronavírus
Kína
válságkezelés

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.