Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Pusztít a szél Törökországban

2021.12.01
09:39
Forrás
origo.hu
130 kilométer per órás halálos széllökések pusztítottak Törökországban.

A Marmara térségben lesújtó vihar következtében 63-an megsérültek öten pedig életüket vesztették - közölte a török egészségügyi minisztérium. A viharok fákat csavartak ki és háztetőket tettek tönkre az Isztambult is magában foglaló régióban, emellett több minaret és torony is összedőlt miattuk. Kedden számos iskola maradt zárva és közlekedési fennakadások is keletkeztek a térségben. A közösségi médiában többen is felvételeket tettek közzé oldalukra borult teherautókról és kamionokról.

szél
vihar
Törökország

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.