Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Putyin felfüggesztette az INF-szerződés Moszkva általi végrehajtását

2019-03-04
17:03
2019-03-04
17:13
Forrás
MTI
Elrendelte a szárazföldi közepes- és rövid hatótávolságú nukleáris rakéták megsemmisítéséről szóló orosz-amerikai szerződés Moszkva általi végrehajtásának felfüggesztését Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A Kreml sajtószolgálata szerint a rendelet annak aláírásától hatályos.

Putyin - két nappal a hasonló amerikai közlést követően - március 2-án jelentette be az INF-szerződésben való orosz részvétel felfüggesztését.

Az orosz vezető egyúttal elrendelte a Kalibr manőverező repülőgépek szárazföldi változatának és a szárazföldi indítású, közepes hatótávolságú hiperszonikus rakétának a kifejlesztését is.

INF-szerződés
Moszkva

Most

09:51, Frissítve: 09:58

Bemutatkozott a The Spark zenekar Palicson

Palicson a Magyar Művelődési Központban mutatkozott be a huszonévesekből álló The Spark zenekar. Az együttes egy órás műsorral készült, a járványhelyzet miatt azonban alig volt látogató.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.