Ugrás a tartalomra
Tanjug/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putyin: Minden lépésünk egy kísérlet arra, hogy megállítsuk ezt a háborút

2023.01.18
15:33
2023.01.18
15:39
Forrás
index.hu
Moszkva ukrajnai fellépésének célja a Kelet-Ukrajnában évek óta dúló „háború” megállítása – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy veteránokkal tartott találkozó alkalmával Szentpéterváron.

„Mindaz, amit ma a különleges katonai művelet keretében teszünk, kísérlet arra, hogy megállítsuk ezt a háborút” - fogalmazott.

Az orosz államfő elmondta, hogy Moszkva már régóta igyekezett tárgyalásokat folytatni a konfliktus rendezéséről Ukrajna keleti ipari központjában, Donbászban, ahol az Oroszország által támogatott szakadárok 2014 óta harcolnak az ukrán erőkkel.

Vlagyimir Putyin ismét kitartott amellett, hogy Oroszország a csapatok bevetése előtt megpróbált tárgyalni a békés rendezésről. Ukrajna keleti részét Oroszország „történelmi területeinek” nevezte, hozzátéve, hogy Moszkva az 1991-es szovjet összeomlás után elismerte elvesztésüket, de cselekednie kellett az ottani orosz lakosság védelmében.

Vlagyimir Putyin
Oroszország
orosz-ukrán háború

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.