Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ringo H.W. Chiu

A ragály utáni napokra fegyverkeznek az amerikaiak

2020-03-25
20:58
2020-03-25
21:03
Forrás
Szerbiai RTV, The Guardian, npr.org
Az eladás robbanásszerűen megnőtt – írja a világsajtó.

A járványt követő esetleges zavargásokra készülve vásárolnak be családjuk és rokonaik védelmében. A nyugati parti Culver City-ben, Kaliforniában például az egyik bolt előtt is óriási sor alakult ki. Az ellenzők szerint nincs szükségünk fegyverekre, de ebben a pillanatban sokan félnek és saját maguk döntenek - mondta az egyik vevő. A tömeges vásárlás példa nélküli - ezt pedig már az egyik üzletlánc tulajdonosa nyilatkozta. Sokan most először határozták el, hogy fegyverkeznek, mert félnek a támadásoktól, a munkanélküliségtől, az élelmiszerhiánytól. A keresett fegyvertípusok alapján egyértelműen látszik a félelem, amit a vásárlóknál tapasztalnak - hangsúlyozzák a boltok vezetői. Vadászpuskát szinte senki sem keres, egyértelműen a pisztolyok, és leginkább az ámokfutók kedvelt fegyvere, a hírhedt AR-15-ös félautomata iránt van a legnagyobb kereslet.

Egyes illetékesek szerint be kellene zárni a fegyverboltokat a járvány idejére, mert nem alapvető szükségleteket kielégítő üzletekről van szó. Persze egyből ellenzőkre találtak.

Az amerikaiaknál van a legtöbb egy főre eső fegyver a világon.

ragály
amerikai
fegyverkezés
Culver City
Kalifornia
AR-15

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.