Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Rekordösszeget kér az ENSZ a globális válságok leküzdésére

2022.12.01
16:50
2022.12.01
16:56
Forrás
Euronews
51.5 milliárd dollár finanszírozást kért a globális válságok leküzdésére az ENSZ.

A rekordmértékű összeget az ukrajnai háborúval, az éghajlati vészhelyzettel és az elhúzódó Covid-járvánnyal indokolták. A szervezet éves humanitárius jelentésének genfi bemutatóján kiderült: jövőre minden 23. ember szorul majd segítségre a világon, míg ez a szám 2015-ben csak 95 volt. Az ENSZ-ügynökségek által kalkulált összeg arra lesz elég, hogy a világ 230 millió legsebezhetőbb emberén segíthessenek, akik 68 országban élnek. A tavaly igényelt 41 milliárdot év közben 50 milliárdra módosították, azonban a kért összegnek kevesebb mint a felét finanszírozták.

ENSZ
válság
szegény
szegények

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.