Ugrás a tartalomra

Rendkívüli állapot van érvényben a földrengések sújtotta tartományokban

2023.02.07
16:28
Forrás
Tanjug, MTI
Rendkívüli állapotot hirdettek a hétfői földrengések sújtotta tíz dél- és délkelet-törökországi tartományban, amely a következő három hónapban lesz érvényben - jelentett be Recep Tayyip Erdogan.

Ez feljogosítja az államfőt és az általa vezetett kormányzatot, hogy a parlament nélkül hozzon intézkedéseket.

Erdogan egyúttal katasztrófaövezetté is nyilvánította az érintett térséget. A török elnök a földrengés kapcsán elmondta, eddig már 70 ország ajánlotta fel segítéségét a kutatási és mentési műveletekhez.

rendkívüli állapot
Törökország
földrengés

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.