Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Rendkívüli állapot van érvényben a földrengések sújtotta tartományokban

2023.02.07
16:28
Forrás
Tanjug, MTI
Rendkívüli állapotot hirdettek a hétfői földrengések sújtotta tíz dél- és délkelet-törökországi tartományban, amely a következő három hónapban lesz érvényben - jelentett be Recep Tayyip Erdogan.

Ez feljogosítja az államfőt és az általa vezetett kormányzatot, hogy a parlament nélkül hozzon intézkedéseket.

Erdogan egyúttal katasztrófaövezetté is nyilvánította az érintett térséget. A török elnök a földrengés kapcsán elmondta, eddig már 70 ország ajánlotta fel segítéségét a kutatási és mentési műveletekhez.

rendkívüli állapot
Törökország
földrengés

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.