Ugrás a tartalomra

Robbanás Taskentben: egy ember meghalt, 162-en megsérültek

2023.09.28
10:18
2023.09.28
10:42
Forrás
Tanjug, Magyar Hírlap
Helyi idő szerint csütörtök hajnalban, 2 óra 43 perckor a hatalmas detonáció miatt tűz ütött ki a környéken, a közeli lakóházakban kitörtek az ablakok.

Egy személy életét vesztette, 162-en pedig súlyosan megsérültek Üzbegisztán fővárosában, Taskentben a nemzetközi repülőtérnél történt robbanásban. Egy tizenéves fiú vesztette életét, miután ráesett egy ablakkeret. A sérülteket a helyszínen ellátták, sokakat pedig kórházba szállítottak. Az üzbég egészségügyi minisztérium szerint közülük senki sincs életveszélyben.

A kormány a robbanás kivizsgálására a helyszínen egy speciális laboratóriumot is kialakított, a tűz megfékezésére pedig 16 tűzoltó- és mentőegységet küldtek a hatóságok. A fővárosi légi irányítás közleménye szerint a fővárosi repülőtér azóta zavartalanul üzemel.

robbanás
Üzbegisztán
Taskent
áldozatok
sebesültek

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.