Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo, File

Robbanások Európa legnagyobb atomerőműve környékén

2022.08.15
15:34
Forrás
The New York Times
Tömegesen menekül az ukrajnai lakosság a zaporizzsjai atomerőmű környékéről. Egyre gyakoribbak a robbanások Európa legnagyobb atomerőműve környékén − olvasható a New York Times oldalán.

A moszkvai védelmi minisztérium szerint az első találat egy iskolát és egy óvodát ért, ahol egy civil életét vesztette. A második lövedék pedig közvetlenül az erőműnél gyújtotta fel a kiszáradt füvet.

A felek egymást vádolják az atomerőmű elleni támadásokkal. Kijev tagadja a moszkvai vádakat, szerintük az orosz csapatok indítottak támadásokat a térségben.

Több tucatnyi ország és az Európai Unió is közös közleményben kérte vasárnap az orosz csapatok azonnali kivonását a megszállt atomerőműből.

Eközben Harkivot is támadás érte, többen megsebesültek, egyesek súlyosan. A mentési munkálatok jelenleg is zajlanak – írja a Guardian.

zaporizzsjai atomerőmű

Most

10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.