Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Robbanások történtek Afganisztán fővárosában

2019-06-02
13:40
2019-11-14
11:59
Forrás
MTI
Egy ember meghalt és 17-en megsebesültek egy robbanássorozatban Kabulban vasárnap – közölte Naszrat Rahimi afgán belügyi szóvivő.

Az első robbanás célpontja a Rabbani egyetem egy kisbusza volt. A jármű alvázára szerelt robbanószerkezet egy embert megölt és tízet megsebesített.

A második robbanás húsz perccel követte az elsőt ugyanabban a körzetben, miután a rendőrök és a mentők már megérkeztek. Szemtanúk szerint ekkor heten sebesültek meg, köztük újságírók és a biztonsági erők tagjai.

A harmadik robbanószerkezet is ugyanott lépett működésbe, de nem követelt áldozatokat.

Egyelőre egyetlen terrorista csoport sem vállalta a felelősséget a támadásért, de az utóbbi hónapokban a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái több merényletet követtek el az afgán fővárosban.

Kabul
robbanás
Afganisztán

Most

14:30, Frissítve: 15:26

Marad az őszies idő

A napokban nem számíthatunk felmelegedésre. Szeles és esős napok elé nézünk. A hétvége hozhat melegfrontot akár 26 fokos csúcshőmérséklettel.
13:43, Frissítve: 14:09

Városiasodik a vadvilág

Egyre több nem háziasított állat él emberközelben - derül ki egy nemzetközi tudományos felmérés eredményéből.
13:02, Frissítve: 16:44

Enyhítések Szerbiában

Ezentúl 23 óráig tarthatnak nyitva a kávézók és az éttermek zárt terei. Viszont továbbra sem engedélyezik a tömeges rendezvényeket.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.