Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Felipe Dana

Robbantás Kabulban

2021.10.03
18:25
Forrás
Szerbiai RTV
Többen meghaltak és legalább 32 sérültje van a vasárnapi robbantásnak.

Bomba robbant Kabulban az Eid Gah mecset bejáratának közelében vasárnap, több ember meghalt, közölték a nemzetközi hírügynökségek az Afganisztánban hatalomra került radikális iszlamista tálibok tájékoztatására hivatkozva. Egyes hírek szerint az áldozatok száma 12, de más helyi lapok már 19 halottról és több tucat sérültről írnak. A tájékoztatás szerint a merényletet az Eid Gah mecset kapujánál követték el ismeretlenek. Az imaházban Zabihullah Mudzsáhid, a tálib radikálisok eddigi szóvivője anyjának gyászszertartását tartották éppen, amelyen állítólag több magas rangú tálib vezető is részt vett. Mudzsáhid, aki az új afgán kormányban a kulturális és tájékoztatási tárcát vezeti, a Twitteren erősítette meg a történteket. A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Afganisztán
Kabul
robbantás

Most

11:24, Frissítve: 11:41

Nyári napközi Palicson

Nyári napközit szervez a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi iskolában 5-től 15 éves korú gyerekek számára. A résztvevőket kézműves foglalkozások, társas- és szabadtéri játékok várják az elkövetkező két hétben és augusztus második két hetében.
10:29

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.
10:21

Megújul a Pitypang ovi Adán

Megkezdődött Adán a Čika Jova Zmaj Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületének felújítása. A kétszintes Pitypang épület vízvezetékhálózatának teljes cseréjét végzik.

Népszerű