Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Felipe Dana

Robbantás Kabulban

2021.10.03
18:25
Forrás
Szerbiai RTV
Többen meghaltak és legalább 32 sérültje van a vasárnapi robbantásnak.

Bomba robbant Kabulban az Eid Gah mecset bejáratának közelében vasárnap, több ember meghalt, közölték a nemzetközi hírügynökségek az Afganisztánban hatalomra került radikális iszlamista tálibok tájékoztatására hivatkozva. Egyes hírek szerint az áldozatok száma 12, de más helyi lapok már 19 halottról és több tucat sérültről írnak. A tájékoztatás szerint a merényletet az Eid Gah mecset kapujánál követték el ismeretlenek. Az imaházban Zabihullah Mudzsáhid, a tálib radikálisok eddigi szóvivője anyjának gyászszertartását tartották éppen, amelyen állítólag több magas rangú tálib vezető is részt vett. Mudzsáhid, aki az új afgán kormányban a kulturális és tájékoztatási tárcát vezeti, a Twitteren erősítette meg a történteket. A támadásért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Afganisztán
Kabul
robbantás

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.