Ugrás a tartalomra
Pixabay/Anestiev

Romániában a textilmaszkok viselői is bírságra számíthatnak

2022.01.07
16:01
Forrás
MTI
Csak otthon nem kell maszkot viselniük az embereknek Romániában szombattól.

Az utcán és közösségi terekben csak egészségügyi védőmaszkokat viselhetnek az emberek, így a textilből készült maszkokat viselők ugyanúgy bírságra számíthatnak, mint azok, akik egyáltalán nem takarják el orrukat és szájukat - jelentette be Lucian Bode.

A román belügyminiszter arra figyelmeztette a lakosokat, hogy az intézkedés betartását rendőrök ellenőrzik majd, a bírság pedig a 2500 lejt, azaz a 60 ezer dinárt is elérheti.

Az intézkedést az esetszámok gyors emelkedése miatt vezették be, ugyanis az elmúlt két hétben megháromszorozódott a koronavírussal fertőzöttek száma Romániában.

Románia
koronavírus
maszk
büntetés

Most

13:52

Őrzöm a fogaimat, büszkén mosolygok

Május 3. hete a száj és fogak egészségének hete. Május 22-ig Szerbia-szerte felhívják a figyelmet a száj és a fogak egészségének fontosságára, hiszen ez is az általános egészségi állapot része.
12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű