Ugrás a tartalomra
Rombadőlt parlament
Tajug/TVNZ via AP

Romba döntötte egy ciklon a tongai parlamentet

2018-02-13
10:41
2018-02-13
10:51
Forrás
hvg.hu
A négyes erősségű ciklon keddre virradóra tépázta meg a csendes-óceáni országot, ahol hatvan év óta nem pusztított ilyen heves vihar. A széllökések sebessége meghaladta az óránkénti 230 kilométert.

A mindössze 100 ezer lakosú, 750 négyzetkilométeres parányi ország fővárosában az épületek 40 százalékában tett kárt a rendkívül heves vihar. Tetőket szaggatott le, templomokat rongált meg, a meteorológiai intézetet pedig használhatatlanná tette.

Mindenfelé romok

Halálos áldozatokról nincs hír, de sok a súlyos sérült. Kedden az utak járhatóvá tételével kezdődött a nap, hogy eljuthasson orvosi segítség a rászorulóknak.

A Gita nevű ciklon a Fidzsi-szigetek felé halad.

Tonga
ciklon
Gita
vihar

Most

20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.