Ugrás a tartalomra
Pixabay/Mediamodifier

Romlott decemberben a befektetői hangulat az euróövezetben

2021.12.06
11:31
Forrás
MTI
Még akár recesszióba is kerülhet az európai gazdaság.

A befektetői várakozásokban határozottan jelen van a visszafejlődés, a gazdaság hanyatlásának előrevetítése.

A frankfurti Sentix gazdaságkutató intézet felmérése szerint jelentősen, a vártnál jóval nagyobb mértékben romlott a befektetői hangulat, a novemberi 18,3 pontról 13,5 pontra csökkent a hangulatindex, ez pedig idén április óta a legalacsonyabb érték.

A mintegy 1100 intézményes befektető körében végzett felmérés alapján nem tartják kizártnak a gazdasági aktivitás recesszióba süllyedését sem. A Németországban és Ausztriában bevezetett korlátozó intézkedések különösen nagy mértékben rontották az aktuális helyzet megítélését a befektetők körében. A zárlatintézkedések véleményük szerint súlyosabban érintik a gazdasági aktivitást, mint korábban.

befektetői hangulat
hangulatindex
euróövezet
recesszió
várakozások

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.