Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Craig Ruttle

Romok az Ida hurrikán nyomában

2021.09.03
13:34
2021.09.03
13:41
Forrás
CNN
Az Ida hurrikán Egyesült Államok keleti partján eddig 46 halálos áldozatot követelt. New York polgármestere úgy fogalmazott, ez volt a legerősebb ébresztő a városnak, amit csak kaphattak.
Tanjug/AP/New York City Police Departmen

Bill de Blasio hozzátette, a viharok egyre gyakoribbak és hevesebbek, ezért bizonyos dolgokon változtatni kell és gyorsabban kell cselekedni. Joe Biden elnök New York és New Jersey területén jóváhagyta a rendkívüli helyzet kikiáltását a pusztítás következményeinek enyhítése és kezelése érdekében.

Tanjug/AP/Mark Lennihan

Jelenleg is mintegy 20 millió embert veszélyeztetnek az áradások, amelyek patakokba és folyókba terelik a gyorsan emelkedő vizet.

Tanjug/AP/Craig Ruttle

A veszélyhelyzet az Egyesült Államok keleti partvidékén minden bizonnyal egész hétvégén fennmarad.Becslések szerint az Ida hurrikán mintegy 18 milliárd dolláros kárt okozott eddig az Egyesült Államokban.

Ida hurrikán
Amerikai Egyesült Államok

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.