Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/niekverlaan)

SMS-ben figyelmeztették a kokainfogyasztókat

2019-10-13
11:52
Forrás
Szerbiai RTV
A londoni rendőrség szöveges üzenetet küldött az albán drogkereskedők kétezer kuncsaftjának. Az üzenetben felajánlják segítségüket és figyelmeztetik az embereket a drogfogyasztás veszélyeire.

A londoni rendőrség 12 albán személyt vett őrizetbe. Az elfogásukkor 1,2 kilogramm kokaint, hamis okmányokat és 20 ezer fontot találtak náluk. A bűnszervezet tagjait 25 és 64 hónap közötti börtönbüntetésre ítélték.

A Times brit napilap cikke szerint a rendőrség az üzenetben megmagyarázza hogyan jutott a telefonszámhoz. Az üzenetben egy link is szerepel, ahol a drogfogyasztók segítséget kérhetnek. A rendőrség adatai szerint az érintettek közül 1939-en kattintottak a hivatkozásra, ebből 1852-en Nagy-Britannia területén.

kokain
drogfogyasztás
Nagy-Britannia

Most

18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.
17:47, Frissítve: 20:31

Meghalt Diego Maradona

A labdarúgó két héttel az után halt meg, hogy agyvérzését követően hazaengedték a kórházból.
17:37, Frissítve: 18:12

Bővül a szerbiai autópálya-hálózat

Kölcsönszerződést írt alá Siniša Mali szerb pénzügyminiszter a Niš és Merdare közötti autópálya kiépítésére az EBRD nyugat-balkáni regionális igazgatójával, Hargitai Zsuzsannával.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.