Ugrás a tartalomra
Pixabay/chengtzf

Spanyol hadihajó okozott incidenst a gibraltári partoknál

2019-02-18
16:27
2019-02-18
16:35
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Egy spanyol járőrhajó brit felségvizeken próbált utasításokat adni két brit kereskedelmi hajónak - jelentette be Gibraltár kormánya.

Amikor megjelent a brit haditengerészet hajója, a spanyolok elhagyták a helyszínt. A spanyol lapok szerint az esetet "ostoba játéknak" minősítette a gibraltári kormány egyik szóvivője.

Gibraltár fennhatóságának vitája több mint háromszáz éve terheli Spanyolország és Nagy-Britannia viszonyát, ezért a szorosnál időről-időre előállnak a mostanihoz hasonló feszült helyzetek.

incidens
Gibraltár
hadihajó

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.