Ugrás a tartalomra

Spanyolország még tartja magát

2012.09.10
09:30
Spanyol pénzügyi szakértők nem számítanak arra, hogy az ország "hamarosan" támogatásért folyamodna az euróövezeti mentőalapokhoz
Spanyol pénzügyi szakértők nem számítanak arra, hogy az ország "hamarosan" támogatásért folyamodna az euróövezeti mentőalapokhoz. Abban bíznak, hogy a spanyol kötvények tőkepiaci hozamai tovább csökkennek és javulnak az ország államadósság finanszírozási kondíciói. Vagyis csökken annak szükségessége, hogy az ország az euróövezeti mentőalapokhoz forduljon segítségért.A spanyol miniszterelnök-helyettes közölte, hogy az Európai Központi Bank új kötvényvásárlási programjának feltételeit alaposan és részletesen megvizsgálják, mielőtt döntenek a programban való részvételről. Ugyanakkor a spanyol hírügynökség brüsszeli forrásokat idézve arról számolt be, hogy Spanyolország ha azonnal nem is, de szeptember vége felé már biztosan segélyért kell hogy folyamodjon az euróövezeti mentőalapokhoz.A spanyolok ötöde visszatérne a pesetához. A spanyolok többsége elkerülhetetlennek tartja, hogy Madrid az euróövezeti mentőalapok segítségére kényszerüljön. Szakértők közül is többen gondolják úgy, hogy mindössze idő kérdése, hogy Spanyolország mikor szorul további segítségre. Hírek szerint még a héten megvitatják az ehhez szükséges feltételeket. A spanyol bankszektor egyébként nemrégiben kapott tetemes támogatást. A dél-európai ország gazdasága a tavalyi év végén süllyedt recesszióba, a munkanélküliség 20 százalék feletti.  (MTI)
euróövezet
spanyol
peseta

Most

20:50, Frissítve: 22:10

Argentína negyeddöntős, a hollandok már várják őket

1:0-ra vezetett Argentína Ausztrália ellen az első félidő végére. A második játékrészben már két gólra növelték előnyüket a dél-amerikaiak. Álvarez is betalált, majd Ausztrália szépített, de ez nem volt elég, 2:1-re győztek Messiék.

Népszerű