Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Spanyolországban még maradhat a rendkívüli állapot

2020-05-31
19:30
Forrás
MTI
A spanyol kormány hatodszorra is meghosszabbítaná a járvány miatti szükségállapotot.

Ez az utolsó alkalom, hogy a parlamentnél kezdeményezik a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendkívüli állapot meghosszabbítását - ezt Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök jelentette be. A spanyol alkotmány értelmében egyszerre 15 napra rendelhető el a szükségállapot, további fenntartásához minden alkalommal a törvényhozás támogatása szükséges. Spanyolországban március 15-e óta van érvényben a szükségállapot, amely felhatalmazást ad a kormánynak a rendkívüli intézkedések bevezetésére a járványügyi védekezésben, ilyen például az állampolgárok szabad mozgásának korlátozása.

Spanyolországban az elmúlt egy napban 96-tal nőtt a fertőzöttek és kettővel a halálos áldozatok száma. A járvány kezdete óta 239 429 esetet azonosítottak vizsgálatokkal, közülük 27127-an hunytak el. Több mint négymillió koronavírus-tesztet végeztek el, fél milliót az elmúlt egy héten.

Spanyolország
szükségállapot
rendkívüli állapot
Pedro Sánchez
koronavírus
járvány

Most

18:16

Elhunyt Szűcs Lajos

A Ferencvárosi Torna Club olimpiai bajnok labdarúgója, 77 éves korában érte a halál - jelentette be a klub vasárnap.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.