Ugrás a tartalomra

Súlyosbodik a helyzet a zaporizzsjai atomerőmű körül Zelenszkij szerint

2022.08.07
11:30
2022.08.07
17:27
Forrás
Euronews.com
Az oroszok és az ukránok továbbra is egymás vádolják a tüzérségi lövésekért, amelyek reaktorleállást okoztak Európa legnagyobb nukleáris erőművében.

Éjszakai videóüzenetében az ukrán elnök azt mondta, az oroszok a világon elsőként követtek el terrorakciót atomerőmű ellen. Ragaszkodni fogunk az újabb szankciókhoz Oroszország ellen, amiért ilyen globális veszélyhelyzetet teremtett - tette hozzá az ukrán államfő.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója, Rafael Grossi közleményben fejezte ki aggodalmát a nukleáris katasztrófa kockázata miatt.

Isztambulban eközben már két hajó várja az engedélyt a kifutásra, ukrán gabonával a fedélzetén. Az egyik Írországba, a másik Nagy-Britanniába tart, de csak azt követően haladhatnak át a Boszporusz-szoroson, hogy az ukrán, orosz, török és ENSZ-tisztségviselőkből álló nemzetközi csoport alaposan átvizsgálta őket.

Ukrajna
ukrajnai háború
Volodimir Zelenszkij

Most

18:13, Frissítve: 18:20

Ronaldo 1200. mérkőzése

Cristiano Ronaldo a futballtörténelem első férfi mezőnyjátékosaként 1200. mérkőzését játszotta péntek este, amikor pályára lépett szaúdi csapata, az al-Naszr bajnokiján az al-Rijád ellen - írta szombaton az IFFHS.
17:48, Frissítve: 17:59

Ónos eső, csúszós utak

Ónos esőre figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jelentésük szerint Szerbia északi és nyugati részén fordulhat elő vasárnap vegyes formájú csapadék.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.