Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andriy Andriyenko

Súlyosbodik a helyzet a zaporizzsjai atomerőmű körül Zelenszkij szerint

2022.08.07
11:30
2022.08.07
17:27
Forrás
Euronews.com
Az oroszok és az ukránok továbbra is egymás vádolják a tüzérségi lövésekért, amelyek reaktorleállást okoztak Európa legnagyobb nukleáris erőművében.
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Éjszakai videóüzenetében az ukrán elnök azt mondta, az oroszok a világon elsőként követtek el terrorakciót atomerőmű ellen. Ragaszkodni fogunk az újabb szankciókhoz Oroszország ellen, amiért ilyen globális veszélyhelyzetet teremtett - tette hozzá az ukrán államfő.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója, Rafael Grossi közleményben fejezte ki aggodalmát a nukleáris katasztrófa kockázata miatt.

Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Isztambulban eközben már két hajó várja az engedélyt a kifutásra, ukrán gabonával a fedélzetén. Az egyik Írországba, a másik Nagy-Britanniába tart, de csak azt követően haladhatnak át a Boszporusz-szoroson, hogy az ukrán, orosz, török és ENSZ-tisztségviselőkből álló nemzetközi csoport alaposan átvizsgálta őket.

Ukrajna
ukrajnai háború
Volodimir Zelenszkij

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.