Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/AP/Laurent Gillieron/Keystone

Svájcban népszavazást tarthatnak a koronavírus elleni védekezésről

2021-01-15
22:22
2021-01-15
22:48
Forrás
Euronews
Az „Alkotmány barátai” nevű csoport petíciót nyújtott be a svájci szövetségi kormánynak

A civil szervezet 90 ezer támogatói aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy oldják fel a koronavírus miatt elrendelt lezárásokat. A svájci alkotmány értelmében kötelező kiírni a népszavazást, ha azt legalább 50 ezer ember kéri. A járványügyi szabályok az „Alkotmány barátai” szerint „veszélyesek, erkölcstelenek és feleslegesek”. Decemberben bezáratták az éttermeket, sportklubokat, valamint a kulturális intézményeket. Ezek az intézkedések aránytalanok és „láthatóan eredménytelenek” - állítja a szervezet.

A népszavazásra leghamarabb 2021. júniusában kerülhet sor.

Svájc
népszavazás
korlátozások
járvány
koronavírus

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.