Ugrás a tartalomra
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Szállodákat, fürdőket, éttermeket romboltat le Kim Dzsong Un

2019-10-23
12:30
Forrás
hirado.hu
Az észak- koreai vezető elrendelte, hogy a Dél- Korea által épített idegenforgalmi létesítményeket bontsák le a Gyémánt-hegyen, amelynek idegenforgalma a Korea-közi együttműködés jelképe volt.

A dél-koreai kormány és vállalatok tucatnyi idegenforgalmi létesítményt - szállodákat, éttermeket, fürdőket, koncerttermet és golfpályát - építettek a Gyémánt-hegyen. Az utaztatások 1998-ban kezdődtek, de 2008-ban leálltak, miután egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát. A gyémánt-hegyi idegenforgalom a Korea-közi együttműködés jelképe volt. 2010-ben Phenjan kisajátította dél-koreai létesítményeket. A KNCA hivatalos észak-koreai hírügynökség szerint Kim ellátogatott az üdülőhelyre, és azt "lepusztultnak", a nemzeti jellegtől idegennek találta.

Kim Dzsong Un bírálta apja politikáját, aki szerinte túlságosan függött Szöultól. Idejemúltnak és lepusztultnak nevezte a létesítményeket. Az két ország közötti utaztatások a 2008-ig tartottak, míg egy észak-koreai őr agyonlőtt egy dél-koreai turistát. Észak-Korea első embere saját ízlése szerint modern épületeket képzelt el a jelenlegiek helyére. Ri Szang Min, a szöuli újraegyesítési minisztérium szóvivője kijelentette, hogy megvédik tulajdonjogukat és hajlandóak tárgyalni Phenjannal.

Észak-Korea
Dél-Korea
Kim Dzsong Un
szálloda
étterem
fürdő
rombolás

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.