Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Szankciók feloldását kéri Moszkva a fekete-tengeri kikötők megnyitásáért cserébe

2022.05.20
07:25
2022.05.20
07:59
Forrás
Euronews.com
Az Oroszország elleni szankciók felülvizsgálatára lenne szükség az ukrajnai kikötők megnyitásához – idézi az Aljazeera az Interfax hírügynökséget.

A független orosz médium jelentése szerint Moszkva úgy foglalt állást, hogy a szankciók felülvizsgálata alapfeltétele annak, hogy Oroszország eleget tegyen az ENSZ felhívásának. Mindenekelőtt az Egyesült Államok és az EU Oroszországgal szembeni szankciói zavarják meg a normális szabadkereskedelmet, beleértve az élelmiszerek, a búza, a műtrágya és más termékek kereskedelmét. A Világélelmezési Program mintegy 125 millió embert lát el élelemmel, gabonájának 50 százalékát pedig Ukrajnából vásárolja, amely a világ egyik legnagyobb gabonatermelője. Az ukrán gabonát jórészt fekete- és azovi-tengeri kikötőkön keresztül exportálják, amióta azonban Oroszország megtámadta szomszédját, a gabonát az ukránok kénytelenek vonaton vagy kis dunai kikötőkön át szállítani külföldre. Az ukrán gabonaexport emiatt több mint a felével csökkent az egy évvel ezelőttihez képest. 

Moszkva
Ukrajna
ukrajnai háború
gabona

Most

14:47, Frissítve: 16:38

Tejbajok

Egyre kevesebb a fejőstehén, és egyre több a probléma a tejjel Szerbiában.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.