Ugrás a tartalomra

Szárazföldi harcok Gázaváros környékén

2023.12.07
13:58
Forrás
Pannon RTV
Az izraeli csapatok negyedik napja ostromolják a Gázaváros melletti Sadzsija negyedet, amely a tűzszünet után újraindított szárazföldi harcok egyik legnehezebb terepévé vált.

A Hamász csapatai pedig páncéltörő rakétákkal támadják az izraeli harckocsikat.

Eközben az izraeli hadsereg az övezet déli részén a korábban biztonságosnak minősített helyeket is támad. Sokan elhagyták a 620 ezer embernek otthont adó Hán-Juniszt, miután Izrael Rafahot jelölte meg számukra biztonságos zónaként.

Szerdán viszont az izraeli erők Rafahot is megtámadták. A támadásban számos menekült is meghalt és káosz tört ki egy olyan térségben, ahová a bombázások elől lakóhelyüket elhagyni kényszerültek zsúfolódtak. Az övezet többi részén Izrael a légicsapásokat folytatta, mintegy 250 terrorista célpontot támadtak meg a hadsereg tájékoztatása szerint.

Gáza
Izrael
Hamász

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.