Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jon Super

Szerbia és Horvátország dalát is az Eurovízió első elődöntőjében adják elő

2023.02.01
13:44
2023.02.01
13:51
Forrás
BBC
Szerbia és Horvátország dalát is az Eurovízió első elődöntőjében, május 9-én adják elő - derült ki a sorsolás után.

Még egy szerbiai érdekeltségű fellépő lesz: egy Szerbiából való énekesnő Ausztriát képviseli majd. Az utóbbi 25 évben először tartják Nagy-Britanniában a dalversenyt, a helyszín Liverpool lesz. Eredetileg Ukrajnában kellett volna megszervezni, de a háborús helyzet miatt ez lehetetlen. Összesen 37 ország indul el dalával az idei Eurovízión, a május 13-ai döntőbe 26 dal juthat. Nagy-Britannia, Franciaország, Spanyolország, Németország és Olaszország közvetlenül kerül a döntőbe, csakúgy, mint a tavalyi győztes, Ukrajna. A régiónkból Montenegró, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina és Bulgária anyagi okokból nem vesz részt a dalversenyen. Magyarország sem indul. Szerbiában március 1-jén és 2-án, majd végül 4-én mérettetik meg a dalokat, és döntik el, melyikkel indul az ország az Eurovízión.

eurovízió
dal
Szerbia
Horvátország

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.