Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexey_Hulsov

Szerbia újra magas kockázatú ország

2022.01.14
19:31
2022.01.14
19:40
Forrás
Tanjug
Németország visszahelyezte Szerbiát arra a listára, amelynek állampolgáraira karantén vár, ha belépnek az országba, amennyiben azok oltatlanok, és fertőzöttek sem voltak.

Újra visszakerült Szerbia a koronavírus-járvány szempontjából magas kockázatú országok listájára Németországban. Ez azt jelenti, hogy vasárnaptól nehezebben lehet majd bejutni Németországba, vagyis azoknak, akik oltatlanok és még nem voltak fertőzöttek, 10 napos karanténba kell vonulniuk.

Nem csak Szerbia került fel megint a magas kockázatú országok német listájára, hanem Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Franciaország, Ausztria, Lettország és Bulgária is.

Továbbra is ezen a listán maradt egyébként a régiónkból Horvátország, Montenegró és Szlovénia.

Németország
magas kockázatú
koronavírus
járvány
lista

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű