Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ernest Kung

Szerény keretek között várták világszerte az újévet

2021.01.01
12:22
2021.01.01
17:03
Forrás
Pannon RTV
A tűzijátékokat számos városban megtartották, de néhány ország kivételével elmaradtak a tömeges ünneplések a járványhelyzet miatt.

Új Zélandon, ahol sikeresen megküzdöttek a koronavírussal és feloldották a karanténkötelezettséget, több ezren ünnepeltek a tereken.

Az elsők között köszönthették az ausztrálok az újévet. Az előző évékhez hasonlóan a Sydney-i Operaház és a környező öböl adott otthont a látványos tűzijátéknak. Látogatók azonban csak kis számban élvezhették az pirotechnikai előadást a helyszínen. Csupán néhány száz ember kapott csak engedélyt, a többiek a televíziók képernyőin követhették csak a tűzijátékot.

Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Kína különböző városaiban szigorú maszkhasználati intézkedések mellett nagyszámú ünneplő özönlötte el az utcákat. A távol-keleti országban az utóbbi hónapokban elenyésző új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezért engedték meg a hatóságok az utcai ünnepléseket.

A dubajban található Burj Khalifa torony tűzijátéka mintegy 200 ezer turistát vonzott az emírségbe szilveszterre. A hét és fél perces pirotechnikai előadást csak szigorú távolságtartási intézkedések betartása mellett élvezhették az ünneplők.

A moszkvai Vörös téren a nagyszabású tűzijátékot csak kevesen nézték az érvényben lévő intézkedések miatt. Az újévet az orosz főváros lakosai otthon várhatták csak, mert a vendéglátóhelyeknek 23 órakor zárniuk kellett.

Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Németországban is szigorú korlátozások voltak érvényben. Tilos volt a gyülekezés és a pirotechnikai eszközök használata. A polgárok tűzijátékai azonban számos tűzesetet okoztak, az újév első 6 percében 18 helyszínre riasztották a tűzoltókat.

Üresen kongtak Párizs utcái az óév utolsó perceiben, mindössze néhány autót lehetett látni a francia fővárosban a kijárási tilalom alatt. A közeli Versaillesben nagyszabású tűzijátékot rendeztek a remény, a tudomány, a kultúra, valamint az orvosok és a modern kori hősök tiszteletére.

Tanjug/AP/John MacDougall

A koronavírus miatt Londonban lemondták a hagyományos újévi tűzijátékot. Ennek ellenére a kijárási korlátozásokat sokan megszegve kimentek a Temze partjára, hogy a jóval visszafogottabb újévi fényjátékban gyönyörködjenek.

Az Atlanti-óceán másik partján, New Yorkban is szokatlan módon ünnepeltek. A Times Squaren a megszokott több tízezres tömeg helyett csupán néhány meghívott vendég és egészségügyi dolgozó várhatta az újévet, szigorú távolságtartás mellett.

szilveszter éjjel
szilveszterezés

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.