Ugrás a tartalomra
Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Szigorít Görögország

2021.11.28
15:43
2021.11.28
15:49
Forrás
Szerbiai RTV
Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Az új rendelet szerint a miséken, illetve istentiszteleteken csak negatív covid-teszttel lehet részt venni. Emiatt kevesebben is jelentek meg a hívők a templomokban most vasárnap, a tesztelés ugyanis saját költségre történik. Görögországban egyébként az oltatlanok nem mehetnek be olyan zárt terekbe, mint a vendéglők, a mozik, a múzeumok, az edzőtermek, még akkor sem, ha negatív a tesztjük. 

Görögország
koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzött
koronavírus elleni védőoltás

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.