Ugrás a tartalomra
Pixabay/Geralt

Szigorítanak a franciák - betiltják a táncot

2021.12.08
22:21
2021.12.08
22:39
Forrás
hirado.hu
Számos szórakozóhely-tulajdonos felemelte szavát a korlátozás bevezetése miatt.

Amellett, hogy egy rendelettel bezárták Franciaország összes diszkóját, az egészségügyi hatóságok ajánlására a kormány elrendelte a tánc betiltását a bárokban és éttermekben is e hét péntektől január 6-áig – közli a Le Figaro. A lap az AFP francia hírügynökségre hivatkozva felidézi, a Pasteur Intézet novemberben közzétett egy májusban készített tanulmányt, miszerint az éjszakai szórakozóhelyek a Covid-19 fertőzés átadása szempontjából kiemelten kockázatosak.

Az intézkedés ellen számos szórakozóhely-tulajdonos felemelte szavát. Annak ellenére, hogy az érintettek kártérítést kaptak, és a következő hetekben ismét kompenzálni fogják veszteségeiket, a diszkótulajdonosok amiatt panaszkodtak, hogy míg más szórakozóhelyek nyitva maradhatnak, nekik be kell zárniuk. Nem alamizsnát kérünk, dolgozni akarunk – fogalmaztak. Még a köztársasági elnököt is megkeresték kérelmükkel, hogy ne kelljen bezárniuk. “Ne gondolják, hogy megbélyegezzük önöket” – válaszolta Emmanuel Macron. Hozzátette: ”az éttermekkel és bárokkal ellentétben, a diszkókban a legtöbbször nem ülünk egy asztal körül”

koronavírus
Franciaország
tánc
járvány
diszkó

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű