Ugrás a tartalomra
Pixabay/Geralt

Szigorítanak a franciák - betiltják a táncot

2021.12.08
22:21
2021.12.08
22:39
Forrás
hirado.hu
Számos szórakozóhely-tulajdonos felemelte szavát a korlátozás bevezetése miatt.

Amellett, hogy egy rendelettel bezárták Franciaország összes diszkóját, az egészségügyi hatóságok ajánlására a kormány elrendelte a tánc betiltását a bárokban és éttermekben is e hét péntektől január 6-áig – közli a Le Figaro. A lap az AFP francia hírügynökségre hivatkozva felidézi, a Pasteur Intézet novemberben közzétett egy májusban készített tanulmányt, miszerint az éjszakai szórakozóhelyek a Covid-19 fertőzés átadása szempontjából kiemelten kockázatosak.

Az intézkedés ellen számos szórakozóhely-tulajdonos felemelte szavát. Annak ellenére, hogy az érintettek kártérítést kaptak, és a következő hetekben ismét kompenzálni fogják veszteségeiket, a diszkótulajdonosok amiatt panaszkodtak, hogy míg más szórakozóhelyek nyitva maradhatnak, nekik be kell zárniuk. Nem alamizsnát kérünk, dolgozni akarunk – fogalmaztak. Még a köztársasági elnököt is megkeresték kérelmükkel, hogy ne kelljen bezárniuk. “Ne gondolják, hogy megbélyegezzük önöket” – válaszolta Emmanuel Macron. Hozzátette: ”az éttermekkel és bárokkal ellentétben, a diszkókban a legtöbbször nem ülünk egy asztal körül”

koronavírus
Franciaország
tánc
járvány
diszkó

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.