Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szombattól már csak képeken látható az ausztrál látványosság

2019-10-21
10:36
Forrás
Origo.hu
Ulurut, vagyis Ayers Rockot legfeljebb csak távolról csodálhatjuk meg.

Turisták rohamozzák meg Ausztrália egyik legnagyobb látványosságát, az Ulurut, vagy más néven Ayers Rock hegyi képződményt. A világörökségi helyszínt szombattól már nem lehet megközelíteni, emiatt sokan adnak ki nagyobb összegeket, hogy még egyszer láthassák. Eddig évente 300 ezren nézték meg a 348 méter magas monolit képződményt, többen meg is mászták. A terület tulajdonjoga 1985. október 26-án került vissza az őslakos Anangu törzshöz, amely szent helyként tiszteli a hegyet. A mászási tilalom bevezetéséről két éve döntöttek.

Ausztrália
Uluru
Ayers Rock
turista
mászási tilalom
monolit
hegy
Anangu törzs

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.