Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko, File

Szuga Josihidet választották meg az új japán kormányfőnek

2020-09-16
10:30
Forrás
MTI
Az új japán miniszterelnök 71 éves, a japán kormány kabinettitkáraként és szóvivőjeként dolgozott nyolc évig.

Megválasztása után elmondta, politikájában elsőbbséget élvez a gazdaság beindítása, továbbá a koronavírus visszaszorítása. Az új miniszterelnök valószínűleg folytatni fogja az elődje politikáját a kormányzati kiadások és reformok terén. Továbbá meg kell majd birkóznia az Egyesült Államok és Kína közötti egyre nagyobb feszültséggel. Az előző miniszterelnök, Abe Sindzó a romló egészségi állapota miatt augusztus 28-án jelentette be lemondását.

Szuga Josihide
Japán
miniszterelnök
kormányfő

Most

07:32, Frissítve: 07:53

Készül az uniós jelentés Szerbiáról

Az elmúlt év jogállamiság terén elért eredményeinek fontos elemei várhatóan bekerülnek az Európai Bizottság Szerbiáról szóló jelentésébe - jelentette ki Jadranka Joksimović.
23:40, Frissítve: 09:22

A Bayern München nyerte az Európai Szuperkupát

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München nyerte a labdarúgó Európai Szuperkupát, miután csütörtök este hosszabbítás után 2-1-re legyőzte az Európa-ligában címvédő Sevillát a budapesti Puskás Arénában.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.