Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luigi Costantini

Szükségállapot Velencében

2019-11-15
07:36
2019-11-15
07:48
Forrás
MTI
Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.

A várost szerdára virradó éjszaka öntötte el a víz a heves esőzések miatt, két idős ember vesztette életét az árvízben."Euró százmilliókra" becsüli a károkat Velence polgármestere, bár még nem tudni a pontos számokat. A csütörtökön elfogadott kormányrendelet alapján viszont addig is 5 ezer eurós gyorssegélyt kaphatnak a magánemberek, és 20 ezer eurót a vállalatok. Több mint ötven éve nem volt ilyen súlyos áradás Velencében. A környezetvédelmi miniszter szerint Velence sérülékenysége az általános felmelegedés okozta "trópusi hatásokkal", a heves esőzésekkel és nagy erejű széllökésekkel magyarázható. A polgármester több más vezetővel együtt a Mózes gátrendszer mielőbbi megnyitását sürgette.

Velence
árvíz
Olaszország

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.