Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Luigi Costantini

Szükségállapot Velencében

2019-11-15
07:36
2019-11-15
07:48
Forrás
MTI
Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.

A várost szerdára virradó éjszaka öntötte el a víz a heves esőzések miatt, két idős ember vesztette életét az árvízben."Euró százmilliókra" becsüli a károkat Velence polgármestere, bár még nem tudni a pontos számokat. A csütörtökön elfogadott kormányrendelet alapján viszont addig is 5 ezer eurós gyorssegélyt kaphatnak a magánemberek, és 20 ezer eurót a vállalatok. Több mint ötven éve nem volt ilyen súlyos áradás Velencében. A környezetvédelmi miniszter szerint Velence sérülékenysége az általános felmelegedés okozta "trópusi hatásokkal", a heves esőzésekkel és nagy erejű széllökésekkel magyarázható. A polgármester több más vezetővel együtt a Mózes gátrendszer mielőbbi megnyitását sürgette.

Velence
árvíz
Olaszország

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.