Ugrás a tartalomra
FoNet

Tárgyalóasztalhoz ült az USA a tálibokkal

2021.10.11
12:22
Forrás
hirado.hu
Tárgyalóasztalhoz ült az Amerikai Egyesült Államok az Afganisztánt elfoglaló tálibokkal vasárnap. Az USA beleegyezett, hogy humanitárius segélyt nyújt a közel-keleti országnak, de nem ismeri el a tálibokat vezetőként.

Washington első alkalommal ült tárgyalóasztalhoz a tálibokkal Katarban azt követően, hogy csapatai végleg kivonultak Afganisztánból és a tálibok átvették a hatalmat. Szuhejl Sahín, a tálibok politikai szóvivője úgy nyilatkozott, külügyminiszterük biztosította az Egyesült Államokat, hogy elkötelezettek amellett, hogy Afganisztánból ne indulhassanak terrortámadások más országok ellen. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni közös fellépésről viszont nem sikerült megállapodni.

Amerikai Egyesült Államok
tálib
Afganisztán
tárgyalás

Most

14:52, Frissítve: 14:57

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.
11:41, Frissítve: 12:03

Javult Salman Rushdie állapota

Salman Rushdie-t levették a lélegeztetőgépről, már beszélni is tud, állapota javult. Az írót egy New York-i rendezvényen késelték meg pénteken.

Népszerű