Ugrás a tartalomra
FoNet

Tárgyalóasztalhoz ült az USA a tálibokkal

2021.10.11
12:22
Forrás
hirado.hu
Tárgyalóasztalhoz ült az Amerikai Egyesült Államok az Afganisztánt elfoglaló tálibokkal vasárnap. Az USA beleegyezett, hogy humanitárius segélyt nyújt a közel-keleti országnak, de nem ismeri el a tálibokat vezetőként.

Washington első alkalommal ült tárgyalóasztalhoz a tálibokkal Katarban azt követően, hogy csapatai végleg kivonultak Afganisztánból és a tálibok átvették a hatalmat. Szuhejl Sahín, a tálibok politikai szóvivője úgy nyilatkozott, külügyminiszterük biztosította az Egyesült Államokat, hogy elkötelezettek amellett, hogy Afganisztánból ne indulhassanak terrortámadások más országok ellen. Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni közös fellépésről viszont nem sikerült megállapodni.

Amerikai Egyesült Államok
tálib
Afganisztán
tárgyalás

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.