Ugrás a tartalomra
Pixabay

Teknősöket akartak csempészni

2021.04.02
14:49
2021.04.02
14:56
Forrás
www.elobolygonk.hu
Közel 200 teknőst találtak egy bőröndben egy Galápagos-szigeteki repülőtéren.

Az állatokat Ecuador szárazföldi részére csempészték volna – közölte az ország környezetvédelmi minisztériuma a Twitteren. Egy rutinellenőrzésen találták meg az állatokat, a rendőrség nyomozást indított. Az állatcsempészeket a Galápagos-szigeteken 1–3 év börtönnel büntethetik. Egyedülálló állat- és növényvilága miatt az Ecuadortól ezer kilométerre nyugatra lévő vulkáni szigetek 1979 óta az UNESCO világörökségi listáján szerepelnek.A szigetcsoporton él a galápagosi óriásteknős, az eredetileg ott honos 15 teknősfaj közül három már kihalt. A Csendes-óceánban elzártan lévő szigetcsoporton világviszonylatban a legnagyobb a kizárólag ott megtalálható fajok száma.

Galápagos-szigetek
teknős
csempész

Most

12:24

Kölyök kalamajka és Párja nincs Óbecsén

Egy év kihagyás után ismét beindultak az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör programjai. Tegnap több száz vajdasági és külföldi fiatal tehetség mutatta be néptánctudását a Petőfi színpadán.
11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 12:00

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.