Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Telefonon egyeztetett Merkel és Biden

2021.01.26
13:00
Forrás
Vajdasági RTV
A kancellár üdvözölte, hogy az Egyesült Államok visszatér az Egészségügyi Világszervezetbe.

Telefonon egyeztetett Angela Merkel német kancellár Joe Biden amerikai elnökkel. Egyetértettek abban, hogy nagyobb nemzetközi erőfeszítés szükséges a koronavírus-világjárvány leküzdéséhez. A kancellár ezzel összefüggésben üdvözölte, hogy az Egyesült Államok visszatér az Egészségügyi Világszervezetbe.

A német kormányfő és az amerikai elnök külpolitikai ügyekről is tárgyalt, mindenekelőtt az Afganisztán és az Irán körüli kérdésekről, valamint kereskedelmi politikáról és a klímavédelemről. Az utóbbival kapcsolatban Angela Merkel ugyancsak üdvözölte Joe Biden döntését, hogy az Egyesült Államok visszatér a 2015-ös párizsi klímaegyezmény aláírói közé.

Joe Biden
Angela Merkel
egyeztetés
koronavírus
klíma

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.