Ugrás a tartalomra
Tanjug/Justin Wan/Lincoln Journal Star via AP

Teljes a káosz Minneapolisban

2020-05-30
19:37
2020-05-30
20:28
Forrás
Szerbiai RTV, hvg.hu, 24.hu
A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

A rendfenntartásba és az utcai zavargások visszaszorításába a Pentagon is bekapcsolódott. Összesen ötezer katona és rendőr van jelenleg Minneapolis utcáin. A zavargások már négy napja tartanak. Csak az előző éjjel ötven embert tartóztattak le, a hivatalos szervek pedig arról számoltak be, hogy a tüntetők mintegy 80 százaléka nem is a városban él, sőt anarchista és rasszista csoportok tagjai.

Detroitban már halálos áldozata is van a tüntetéseknek: egy 19 éves fiatal halt meg, miután valaki egy autóból a tömegbe lőtt péntek éjjel.

A zavargások azért törtek ki, mert egy George Floyd nevű fekete férfinek a letartóztatása után az egyik rendőr őrizetbevételkor rátérdelt a nyakára, és annak ellenére sem engedte el, hogy jelezte, nem kap levegőt. A férfi belehalt a rendőri brutalitásba. A minneapolisi tragédia után négy rendőrt bocsájtottak el, egyiküket őrizetbe is vették, és emberöléssel gyanúsítják.

Minneapolis
tüntetés
zavargás
George Floyd

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.