Ugrás a tartalomra
Pixabay/Lukas_Rychvalsky

Teljes lezárás Szlovákiában

2021.11.24
22:22
2021.11.24
22:30
Forrás
Euronews
Hétnaponta teszteltetniük kell magukat azoknak, akik nem vették fel a védőoltást, vagy nem estek át koronavírus-fertőzésen az elmúlt fél évben.

Teljes lezárást vezetnek be Szlovákiában csütörtöktől. A korlátozás célja, hogy lassítsák a koronavírus-járvány terjedését. A köztársasági elnök felhívása nyomán a szlovák kormány úgy döntött, hogy két hétre bezárnak minden éttermet és a nem létszükségletű termékeket árusító boltokat. Az iskolákban tovább folytatják a tanítást. Kijárási korlátozásokat ugyancsak bevezetnek. A szlovák kormány minden munkahelyen otthoni munkavégzést ajánl.

Szlovákiában az egyik legalacsonyabb az átoltottsági arány egész Európában. A lakosságnak még a fele sem kapta meg a koronavírus elleni oltás legalább első adagját.

Szlovákia
járvány
lezárás

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű