Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

A terrorellenes parancsnokság irányítja a brit képviselő meggyilkolásának vizsgálatát

2021.10.15
22:13
Forrás
MTI
A Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága irányítja a vizsgálatot Sir David Amess parlamenti képviselő meggyilkolásának ügyében - közölte péntek este a rendőrség.

Amesst, a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi képviselőjét péntek délután érte késeléses támadás délkelet-angliai választókerületében. A 69 esztendős, nős, ötgyermekes Amess éppen képviselői fogadóórát tartott az Essex megyei Leigh-on-Sea kisvárosban, amikor egy férfi, aki az utcáról tért be, késsel többször megszúrta. Sir David a gyors orvosi beavatkozás ellenére a helyszínen meghalt. Az essexi rendőrség közölte: a vizsgálat igen korai szakaszában jár, és a nyomozók feladata annak megállapítása, hogy terrorcselekmény történt-e. Hozzátette: a vizsgálatot a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága irányítja. A Scotland Yard - hivatalos nevén Metropolitan Police - a londoni rendőrség, de terrorelhárító parancsnokságának hatásköre az egész országra kiterjed.

Nagy-Britannia
késelés

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű