Ugrás a tartalomra

Terrortámadás Maliban

2017-06-19
07:54
Terroristák támadtak meg egy luxusüdülőt Maliban tegnap este
Terroristák támadtak meg egy luxusüdülőt Maliban tegnap este. Az afrikai ország belbiztonsági minisztériumának szóvivője szerint fegyveresek rontottak az üdülőtelepre. A harcok még az éjszaka folyamán is tartottak. A támadásban legalább ketten meghaltak.Támadás ért Maliban egy luxus üdülőhelyet vasárnap. Az AFP francia hírügynökség szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy füst gomolyog és lövéseket hallani a helyszínen. Az ország vezetése már az este helyszínre vezényelte a biztonsági erőket, amikhez csatlakoztak az Maliban állomásozó francia békefenntartó erők is. Az Independent szerint az egyik halálos áldozat egy francia-gaboni állampolgár, a másikat még nem sikerült azonosítani. Az éjszaka folyamán 32 civilt sikerült kimenekíteni, a harcok az éjszaka folyamán is folytak.Mali AttackAz üdülő Bamako, a 14 milliós ország fővárosa mellett van, és kedvelt a nyugati turisták körében. Korábban már volt a környéken terrorista akció. Hiába a franciák segítsége - 2013 óta támogatják katonákkal az afrikai országot - a Maliban lévő iszlamista csoportok az utóbbi hónapokban ismét erőre kaptak. Az amerikai nagykövetség ki is adott egy listát a fővárosban lévő potenciális terrorista célpontokról, a britek pedig figyelmeztetik a Maliba utazókat, hogy csak akkor menjenek, ha feltétlen muszáj. A célpontokat tartalmazó amerikai lista a diplomáciai épületek mellett hoteleket, éttermeket, templomokat és más, gyengébben védett létesítményeket is tartalmazott. Azt nem tudni, hogy a most megtámadott üdülő is a listán volt-e, az viszont tény, hogy közel van ahhoz a Radisson Blu nevű hotelhez, ahol egy 2015-ös terrortámadás során 20 embert gyilkoltak meg, írja az Independent. (Index.hu, fotó: Tanjug, AP)
terrortámadás
Mali

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű