Ugrás a tartalomra
Pixabay/liushuquan

Tesztelés nélkül léphetnek be Angliába a teljes körűen beoltottak

2022.02.11
09:06
Forrás
MTI
Megszűnt az Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége a teljes körűen beoltottak számára.

Eddig az érkezés utáni második nap végéig el kellett végeztetniük egy gyorstesztet, ez megszűnik mától. A brit kormány jelenlegi meghatározása szerint két beadott oltási adag, illetve az egykomponensű Janssen-vakcinából egy beadott dózis jelenti a teljes körű beoltottságot. Jelenleg a Covaxin, a Moderna, a Janssen, a Novavax, az Oxford/AstraZeneca, a Pfizer/BioNTech, valamint a kínai Sinopharm és Sinovac oltóanyagait ismerik el.

Azoknak, akik csak egy adag vakcinát vettek fel, az indulás előtti két napban elvégzett koronavírusteszt negatív leletét kell felmutatniuk, és az érkezés utáni második nap végéig egy PCR-tesztet kell elvégeztetniük. Nekik sem kell azonban angliai érkezésük után elkülönítésbe vonulniuk, csak abban az esetben, ha a beutazás utáni PCR-teszt eredménye pozitív.

Anglia
koronavírus
tesztelés
beoltottak
utazás

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.