Ugrás a tartalomra
Tanjug/Masaru Nishimoto/Kyodo News via AP, File

Tíz éve történt a fukusimai atomerőmű-baleset

2021.03.11
10:43
2021.03.11
10:52
Forrás
MTI, VajdaságMa, baon
2011. március 11-én történt minden idők második legsúlyosabb nukleáris balesete. Azon a napon Japánt, történetének legnagyobb, a Richter-skála szerinti 9,1-es erősségű földrengés rázta meg.
Tanjug/AP Photo/David Guttenfelder, File

Az azt követő szökőár megrongálta a Fukusima Daiicsi (Fukusima I) atomerőművet, amelynek három reaktora leolvadt, a létesítményből nukleáris szennyezés került a környezetbe. Ez a nukleáris baleset az egész világon átgondolásra késztetett az atomerőművek biztonságát illetően, számos szigorító intézkedést léptettek életbe.

A helyreállítási munkák még mindig folynak, óvatos becslések szerint a katasztrófa helyszínének teljes megtisztítása negyven évig is eltarthat.

Tanjug/AP Photo/Hiro Komae
fukusimai atomerőmű
baleset
atom
katasztrófa
évforduló
Japán

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.