Ugrás a tartalomra
Tanjug/Masaru Nishimoto/Kyodo News via AP, File

Tíz éve történt a fukusimai atomerőmű-baleset

2021.03.11
10:43
2021.03.11
10:52
Forrás
MTI, VajdaságMa, baon
2011. március 11-én történt minden idők második legsúlyosabb nukleáris balesete. Azon a napon Japánt, történetének legnagyobb, a Richter-skála szerinti 9,1-es erősségű földrengés rázta meg.

Az azt követő szökőár megrongálta a Fukusima Daiicsi (Fukusima I) atomerőművet, amelynek három reaktora leolvadt, a létesítményből nukleáris szennyezés került a környezetbe. Ez a nukleáris baleset az egész világon átgondolásra késztetett az atomerőművek biztonságát illetően, számos szigorító intézkedést léptettek életbe.

A helyreállítási munkák még mindig folynak, óvatos becslések szerint a katasztrófa helyszínének teljes megtisztítása negyven évig is eltarthat.

fukusimai atomerőmű
baleset
atom
katasztrófa
évforduló
Japán

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.