Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/John Locher

Tízezrek vesztették el otthonukat az amerikai erdőtüzekben

2020.09.14
07:58
Forrás
Pannon RTV
Már több mint 30 halálos áldozata van és tízezrek vesztették el otthonukat a három hete tomboló erdőtüzekben az Amerikai Egyesült Államokban.
Tanjug/Rob Schumacher/Statesman-Journal via AP, Pool

Fotó: Tanjug/Rob Schumacher/Statesman-Journal via AP, Pool

Oregonban és Kaliforniában több millió hektárnyi terület és több ezer ház égett le. Oregon államban negyvenezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Legkevesebb 10-en vesztették életüket, több tucatnyian pedig eltűntek. Phoenixben is komplett lakónegyedeket perzseltek fel a lángok. A hatóságok attól tartanak, hogy a halálos áldozatok száma még emelkedik.

Tanjug/Rob Schumacher/Statesman-Journal via AP, Pool

Fotó: Tanjug/Rob Schumacher/Statesman-Journal via AP, Pool

A nyugati parti államban csaknem 30 nagyobb erdőtűz pusztít jelenleg. Tizenötezer tűzoltó küzd a lángokkal. Kaliforniában idén már több mint 20-szor akkora terület égett le, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Augusztus közepe óta már legkevesebb 22-en haltak meg az erdőtüzek miatt, és több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

erdőtűz
Amerikai Egyesült Államok
tűz
halottak
katasztrófa

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően