Ugrás a tartalomra
Tanjug/Smiley N. Pool/The Dallas Morning News via AP

Több helyen is víz nélkül maradtak az amerikaiak

2021.02.18
10:50
2021.02.18
10:59
Forrás
Hirado.hu, MTI
Az energiaellátás összeomlása után most több helyen is víz nélkül maradtak az amerikaiak. A szokatlan hideg továbbra is tart az Amerikai Egyesült Államokban.

A második legnépesebb államnak számító Texas hatóságai szerint az áramkimaradások miatt a vízvezetékek megfagytak, de más államokban is akadozik vagy leállt a vízszolgáltatás. Az illetékesek a vízfogyasztás csökkentésére vagy szüneteltetésére kérte a lakosokat, a 45 ezres Kyle város vezetősége egyenesen arra szólította fel az embereket, hogy csak létfontosságú esetben használják a vizet, mert a város készletei vészesen fogynak. Volt, ahol egy ház teljesen leégett, mert a kiérkező tűzoltók az alacsony víznyomás miatt nem tudták eloltani a tüzet.

Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis

A Tennessee állambeli Memphis közműszolgáltatója szintén alacsony víznyomásról számolt be, hozzátéve, hogy több vízvezeték megfagyott, és eltört. A szolgáltató több praktikus tanáccsal is szolgált, egyebek közt arra kérte az embereket, rövidebben zuhanyozzanak, és lehetőleg várjanak a mosással péntekig.

A Louisana állambeli Shreveport egyik kórházában vihar miatt állt le a vízszolgáltatás, a vezetőség a tűzoltóság segítségét kérte.

Az ugyanebben az államban található Lake Charles város polgármestere, Nic Hunter szerdán azt mondta, ha nem nő a víznyomás, a helyi kórházak nem tudják ellátni a betegeket, akiket így máshová kell majd szállítaniuk.

Az AP hírügynökség szerint a szélsőséges időjárás eddig több mint harminc ember életét követelte.

Joe Biden amerikai elnök a héten telefonon beszélt Texas, Louisiana, Kentucky, Kansas, Tennessee, Mississippi és Oklahoma kormányzóival és közölte velük, hogy a kormány kész segítséget nyújtani a történelmi vihar átvészelésében.

Amerikai Egyesült Államok
víz
energiaellátás
összeomlás
hideg
fagy
vihar

Most

14:01

A Szputnyik második adagját vették fel Zentán

85-en kapták meg vasárnap délelőtt a Szputnyik V második dózisát Zentán. A községben eddig mintegy 7500 adag vakcinát adtak be. Az illetékesek remélik, hogy májusban elérhetik akár a 40-50 százalékos oltottságot a felnőtt lakosság körében.
12:08

Holnap rajtol a Szerbia Open

Az ATP 250-es kategóriába tartozó belgrádi salakos tenisztorna legnagyobb sztárja természetesen a hazai színekben szereplő Novak Đoković lesz.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!