Ugrás a tartalomra
Tanjug/Smiley N. Pool/The Dallas Morning News via AP

Több helyen is víz nélkül maradtak az amerikaiak

2021.02.18
10:50
2021.02.18
10:59
Forrás
Hirado.hu, MTI
Az energiaellátás összeomlása után most több helyen is víz nélkül maradtak az amerikaiak. A szokatlan hideg továbbra is tart az Amerikai Egyesült Államokban.

A második legnépesebb államnak számító Texas hatóságai szerint az áramkimaradások miatt a vízvezetékek megfagytak, de más államokban is akadozik vagy leállt a vízszolgáltatás. Az illetékesek a vízfogyasztás csökkentésére vagy szüneteltetésére kérte a lakosokat, a 45 ezres Kyle város vezetősége egyenesen arra szólította fel az embereket, hogy csak létfontosságú esetben használják a vizet, mert a város készletei vészesen fogynak. Volt, ahol egy ház teljesen leégett, mert a kiérkező tűzoltók az alacsony víznyomás miatt nem tudták eloltani a tüzet.

Tanjug/AP Photo/Rogelio V. Solis

A Tennessee állambeli Memphis közműszolgáltatója szintén alacsony víznyomásról számolt be, hozzátéve, hogy több vízvezeték megfagyott, és eltört. A szolgáltató több praktikus tanáccsal is szolgált, egyebek közt arra kérte az embereket, rövidebben zuhanyozzanak, és lehetőleg várjanak a mosással péntekig.

A Louisana állambeli Shreveport egyik kórházában vihar miatt állt le a vízszolgáltatás, a vezetőség a tűzoltóság segítségét kérte.

Az ugyanebben az államban található Lake Charles város polgármestere, Nic Hunter szerdán azt mondta, ha nem nő a víznyomás, a helyi kórházak nem tudják ellátni a betegeket, akiket így máshová kell majd szállítaniuk.

Az AP hírügynökség szerint a szélsőséges időjárás eddig több mint harminc ember életét követelte.

Joe Biden amerikai elnök a héten telefonon beszélt Texas, Louisiana, Kentucky, Kansas, Tennessee, Mississippi és Oklahoma kormányzóival és közölte velük, hogy a kormány kész segítséget nyújtani a történelmi vihar átvészelésében.

Amerikai Egyesült Államok
víz
energiaellátás
összeomlás
hideg
fagy
vihar

Most

16:29, Frissítve: 17:14

Egyéves a Vajdasági jótékonysági licitcsoport

A Facebookon fellelhető oldalon már számos beteg gyermek és felnőtt gyógyulását segítették az alapítók és minden ember, aki licitre ajánlott fel bármit, vagy akár csak egy vásárlással hozzájárult a rászorulók megsegítéséhez.
16:04, Frissítve: 17:31

16. Öko kamp tábor - Újra együtt!

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete újra megszervezte a nagy népszerűségnek örvendő Öko-kamp tábort a kiserdei stadion mögötti téren.
15:34, Frissítve: 16:14

Ismét tombol a kánikula

A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Népszerű