Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana

Több mint 160 emberéletet követelt az indonéz földrengés

2022.11.22
08:37
2022.11.22
08:42
Forrás
Magyar Szó
Földrengés rázta meg Indonézia fővárosát, Jakartát hétfőn.

Több mint 160 ember életét követelte a földmozgás, amelynek epicentruma Jáva szigetének nyugati részén volt, 10 kilométeres mélységben. 

Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana

A rengés következtében egész falvak semmisültek meg, utak mentek tönkre. Az illetékesek továbbra is túlélők után kutatnak, a szakemberek ugyanakkor utórengésektől tartanak.

Tanjug/AP Photo/Tatan Syuflana

A Richter-skála szerinti 5,6-os erősségű földrengés következtében mintegy 700-an meg is sérültek, köztük rengeteg gyerek. Több mint 13 ezer embert kitelepítettek lakóhelyéről.

Indonézia
földrengés

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.