Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andrew Kasuku

Több mint 200 áldozata van már a két napja történt tanzániai kompbalesetnek

2018-09-22
19:17
2018-09-22
21:38
Forrás
Euronews
Az Euronews cikke szerint azonban túlélőt is találtak a Viktória-tavon felborult hajón: egy férfi bezárta magát egy kis kabinba, ahol egy légbuborék alakult ki. Búvárok találtak rá.

Noha a hajó hivatalosan csak 100 embert szállíthatott volna, akár háromszázan is lehettek a fedélzetén. Már csak néhány méterre volt a parttól, amikor felborult.

Az Euronews cikke szerint azonban túlélőt is találtak a Viktória-tavon felborult hajón: egy férfi bezárta magát egy kis kabinba, ahol egy légbuborék alakult ki. Búvárok találtak rá, jelenleg súlyos állapotban van.

Tanzánia miniszterelnöke pénteken azt javasolta, hogy a komp menedzsmentjét tartóztassák le, illetve négy napos nemzeti gyászt hirdetett. A Viktória-tó Afrika legnagyobb tava, Tanzánia, Kenya és Uganda osztozik rajta.

Tanzánia
kompbaleset
Viktória-tó

Most

09:44, Frissítve: 09:50

Sűrű köd nehezíti a közlekedést

Jeges utakra és ködre lehet számítani a szerbiai utakon, főként Vajdaságban és Belgrád környékén. A Szerb Autó-Motoros Szövetség fokozott óvatosságra inti a gépjárművezetőket.
08:50

Ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

Kozák Danutát választották ismét az év legjobb magyar női gyorsasági kajakosának. Kopasz Bálint pedig az év férfi kajakosa lett - hirdette ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
08:46

Lemondott a belga miniszterelnök

Charles Michel belga miniszterelnök kedd este bejelentette lemondását. A belga kormány kisebbségbe szorult, mert a flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja miatt.

Népszerű